Først var det sexorgie - nå er det strippeklubb

Foto: Laszlo Beliczay (Ap)

Ansatte i kjempeselskap med utagerende jobbutgifter.

Ergo, en del av verdens største forsikringsselskap Munich Re-gruppen, har offentliggjort at ansatte har kostnadsført utgifter til et swinger-hotell på Jamaica på selskapet, ifølge Reuters.

I tillegg skal ansatte også ha belastet selskapet for utgifter de har hatt på en strippeklubb i Estland. Totalt skal det ha blitt avdekket 12 tilfeller der ansatte har satt liknende kostnader på Ergo.

Dette kom frem da selskapet la ut resultatet av en intern granskning på en offentlig nettside.

I en uttalelse sier Ergos toppsjef Torsten Oletzky at for å vise åpenhet har selskapet besluttet å offentliggjøre resultatene av en intern regnskapskontroll av mer enn 500 smøreturer

- Med det publiserte materialet kan du gjøre deg din egen mening, sa Oletzky, ifølge Reuters.

Dette er imidlertid ikke første gang at forsikringskjempen har blitt tatt med buksene nede.

Mest lest hos Nettavisen nå:

Budapest-blest
Tidligere har det kommet frem at Hamburg-Mannheimer International, som eies av Ergo, ønsket å belønne hundre av sine flinkeste forsikringsagenter med en helt spesiell tur til Budapest i 2007.

Agentene fikk blant annet en kveld på et av hovedstadens populære bad i belønning for gode salgstall. På det ungarske badet Gellert var det 20 prostituerte som ventet på de suksessrike forsikringsagentene.

Mennene ble geleidet inn til badet hvor det var utplassert senger langs bassengkanten.

Ikke uventet vakte denne informasjonen stor ståhei i internasjonale medier.

- Sto i times lang kø
Ifølge den britiske avisen The Times skal de hundre forsikringsagentene ha stilt seg i en times lang kø for å få en plass i sengene og delta i orgien. De som ikke hadde tålmodighet til å vente på ledig sengeplass, kunne ta med seg en prostituert ut i bassenget – så lenge de tok en dusj før og etter akten.

Kvinnene bar armbånd i flere forskjellige farger. Et fåtall av kvinnene bar hvite armbånd og var reservert til ledere og de fem flinkeste forsikringsagentene, skriver avisen.

- Det var også tilgjengelige kvinner på hotellet, sa en annen deltaker til den tyske avisen Handelsblatt.

Det var under et generalmøte i Munich Re hvor ledelsen fikk mistanke om orgien. I regnskapet sto det oppført en post med utbetalinger til prostituerte.

Dette førte til at administrerende direktør Nikolaus von Bomhard ba sine understøtter om å undersøke saken nærmere.

Undersøkelsene førte med seg resultater og viste at Hamburg-Mannheimer International hadde betalt for en motivasjonstur til Budapest for sine flinkeste agenter og ledere i 2007.

De fleste forsikringsagentene som deltok på orgien, endte opp med å betale 3000 euro i straffeskatt ettersom de ikke førte opp fornøyelsene som skattbare goder.

Les også disse sakene i Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.