NA24.no

Forsvaret boikotter Siemens

Sist oppdatert:
Det tidligere så gode forholdet mellom Siemens og Forsvaret er på bristepunktet.

Les NA24 på mobil

Siemens-topp Per Otto Dyb har forsøkt å fri seg fra ansvaret for mulig bedrageri av Forsvaret. Men Forsvaret legger ansvaret direkte på Dyb og bryter kontakten.

NA24 - din næringslivsavis

I et personlig brev til Dyb legger Forsvarsdepartementet betydelig ansvar på hans skuldre. Dyb har hevdet at det går et klart skille mellom Siemens AS, hvor han er adm. direktør, og selskapet som kan ha bedratt Forvaret, Siemens Business Services (SBS). Det aksepteres ikke av departementet. Dyb sitter nemlig som styreleder i SBS, som er 100 prosent eid av Siemens.

Per Otto Dyb og Siemens-ledelsen ba tidligere i sommer om et møte med forsvarsminister Anne-Grete Strøm Erichsen, men dette møtet kan de trolig skyte en lang hvit pil etter, ifølge Finansavisen.

I brevet heter det at «Forsvarsdepertamentet vil med dette orientere Dem om at departementet ikke har den nødvendige tillit til at ledelsen i Siemens AS kan forestår den oppdrydding i de kontraktuelle forhold som depertamentet anser som nødvendig».

Konsernsjef Per Otto Dyb i Siemens, sier til Finansavisen at kritikken fra departementet er på jordet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere