Gå til sidens hovedinnhold

Forsvaret har inngått avtale om levering av flydrivstoff

Forsvaret har inngått en avtale med Aviation Fueling Services Norway (AFSN) om levering av flydrivstoff. Avtalen har en verdi på 1,2 milliarder kroner.

– Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) er svært fornøyd med å få AFSN som leverandør av drivstoff til Forsvarets fly og helikopter. Det er viktig for oss å samarbeide med aktører som har erfaring, som kan utvikle seg i takt med Forsvarets behov, og være en strategisk partner for sikker leveranse av drivstoff til Forsvaret. Langsiktige avtaler som denne gir oss forutsigbarhet og kostnadseffektive løsninger. Det er viktig for Forsvarets operative evne, sier FLO-direktør Petter Jansen.

AFSN skal levere drivstoff til blant annet de nye kampflyene F35. Selskapet er eid av Shell og St1 Nordic, og er til stede på elleve flyplasser i Norge, og har også internasjonale flyplasser på kundelisten.

– Det er en anerkjennelse av Aviation Fueling Services Norway å bli tildelt denne flydrivstoffavtalen med Forsvaret. Vi ser fram til et nært og langsiktig samarbeid med FLO for å sikre flydrivstoff til Forsvarets depoter på en best mulig måte, og er opptatt av at dette vil skje med høyest mulig nivå for miljø og sikkerhet, sier administrerende direktør Flemming Sindberg i AFSN.

FLO har ansvaret for Forsvarets logistikkvirksomhet, som innebærer militær logistikk, sivil-militære beredskapsavtaler, og rammeavtaler for varer og tjenester til Forsvaret og forsvarssektoren.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken