NA24.no

Fortsatt høy markedsrente

Sist oppdatert:
Markedsrenten holder seg høy og har vært uendret siden før jul.

Markedsrenten holder seg høy, og varslet om ny krisepakke for bankene skal ikke være årsaken ifølge DnB Nor, skriver Finansavisen mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Norges Banks rentekutt 17. desember var større enn hva markedet hadde priset inn. Dermed falt den såkalte tremåneders NIBOR-renten og forventningene til hva som skjer i rentemarkedet fremover.

Med slike nivåer på forventningene fra tre til seks måneder frem i tid skal det tilsi en styringsrente på under 2 prosent. Men blir i praksis nærmere 1,5 enn 1,75 prosent, skriver avisen.

Normalt er avstanden mellom markedsrenten – den du betaler til din bank – og styringsrenten, som Norges bank setter langt mindre enn det vi opplever i dag. Rundt 0,25-0.30 prosentpoeng er «normalt», men avtanden har forblitt på 1 prosentpoeng.

- Risikopremien er fortsatt høy, men den ser ut til å ha kommet ned noe i USA, sier analytiker Kyrre Aamdal i DnB Nor til avisen, og viser til avstanden mellom disse to rentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere