*Nettavisen* Økonomi.

Fortsatt minus fra Apptix

Selskapet viser likevel tegn til bedring.

IT-selskapet Apptix fikk et resultat før skatt som viser et underskudd på 3,4 millioner dollar i fjerde kvartal. Det er en nedgang fra 11,9 millioner dollar i underskudd før skatt som selskapet la frem i tilsvarende kvartal i fjor.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Driftsresultatet viser et tap på 2,95 millioner dollar mot 11,11 millioner i driftstap i fjerde kvartal 2007. Før avskrivninger endte driftsresultatet (EBITDA) 0,13 millioner dollar mot minus 2 millioner dollar.

På topplinjen viser driftsinntektene en vekst til 10,65 millioner dollar, hvorav 10,4 millioner er tilbakevendende inntekter. Gjennomsnittlig inntekt per bruker (ARPU) steg 4,8 prosent til 17,35 dollar.

Apptix har allerede nådd målet om å legge frem et positivt EBITDA-resultat innen fristen på andre halvår 2008. Når det kommer til de øvrige målene har de utsatt fristene de tidligere har satt seg. Når det gjelder driftsresultatet venter de at dette vil bli positivt først i tredje kvartal i 2009 mot tidligere mål på andre kvartal.

De beholder synet om å ha positiv kontantstrøm i andre halvår i år, og ser at den årlige vektraten på mellom 15 og 20 prosent i det gjeldende klimaet, men de normalt ville ha forventet en vekst på 30-40 prosent.

Gitt denne veksten venter de og nå en EBITDA-margin på 20 prosent i andre halvår 2010, en utsettelse på ett år. Driftsmargin er forventet å nå 10 prosent i løpet av samme andre halvår i 2010.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.