Fortsatt mistenkt for to voldtekter

Foto: (CC)

Saken rundt Wikileaks gründeren, Julian Assange, fortsetter.

01.09.10 22:06

Onsdag har det blitt besluttet at voldtekstsanklagen mot Wikileaks grunnlegger, Julian Assange, opprettholdes av statadvokaten i Sverige. I tillegg utvides en anklage om trakassering til å omfatte seksuell tvang.

I utgangspunktet ble Assange pågrepet for et tilfelle av seksuell trakassering og et tilfelle av voldtekt. Disse anklagene ble imidlertideg droppet innen et døgn etter pågripelsen. Når statsadvokaten gikk i gjennom saken fant hun likevel grunnlag for å ta ut en tiltale for voldtekt og å innlede etterforskning for seksuell trakasering.

Fornøyd med utviklingen
Advokaten som representerer de to kvinnene mener at to tilfeller av voldtekt bør etterforskes og har begjært en overprøving av statsadvokatens besluttning.

- Det er umulig å si hvordan denne saken kommer til å ende. Men statsadvokatens besluttning om gjenopptakelse er et slags plaster på såret for disse kvinnene som har blitt beskyldt for å dikte disse historiene, sier kvinnenes advokat Claes Bergström, ifølge Aftonbladet.

Advokaten finner det ikke merkverdig at wikileaks-gründeren først har blitt tiltalt, at tiltalen så har blitt frafalt og at tiltalen nå blir gjenopptatt igjen.

- Det ligger i jusens natur at det blir tatt avikende besluttninger på det samme grunnlaget. Nå viser det seg at politi og statsadvokaten har hatt den samme oppfatningen av saken. Det er bare riksadvokatens mening som er avvikende, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag