*Nettavisen* Økonomi.

Fortsatt positive til Oslo Børs

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Den sterke oppgangen i forrige uke har ikke gitt høydeskrekk i Nordea Markets.

14.09.09 14:53

I forrige uke steg Oslo Børs med 4,2 prosent, og ifølge strategene i Norges nest største bank skal det være duket for videre oppgang.

NA24 – din næringslivsavis

- Vi observerte mer positivitet i markedet gjennom forrige uke og vi venter at denne positiviteten skal fortsette, skriver Nordea i sin ukerapport.

Banken mener at markedet bør følge med på den tyske tillitsindeksen Zew og flere nøkkeltall fra USA hvor blant annet detaljhandelen og industriproduksjonen trekkes frem. Disse vil være en viktig indikator på hvor godt den økonomiske innhentingen utvikler seg.

Fortsatt positive
- Vi er fortsatt positive til Oslo Børs i det korte bildet og anbefaler kjøp på dagens nivåer. Vi holder fortsatt øye med utviklingen i Kina, som vi anser som et risikomoment. De seneste observasjonene derfra gjør oss imidlertid noe mindre usikker på utviklingen der, skriver Nordea.

Aksjestrategene til banken har valgt å ta inn Telenor i sin ukeportefølje, og kaster ut Odim.

- Telenor har en god kontantstrøm i Norden og attraktiv eksponering mot fremvoksende økonomier, skriver Nordea i sin rapport og minner om at Telenor har sin kapitalmarkedsdag til tirsdag.

Nordea har dermed valgt å satse på Telenor, Royal Caribbean Cruises, Subsea7, BWG Homes, Marine Harvest og Petroleum Geo Servises denne uken.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Syv valg fra Norges største
DnB Nor Markets gjør også endringer i sin portefølje over anbefalte aksjer.

Fiskemelprodusenten Copeinca kommer inn i varmen, og ut skyves Austevoll og Fred. Olsen Energy.

De begrunner avgjørelsen med at Copeinca leverte gode tall i andre kvartal med høyt aktivitetsnivå og solide marginer.

Omlegging av kvotesystemet til gi en bedre utnyttelse av flåte- og produksjonskapasitet.

- Fiskemelprisene styres i stor utstrekning av det kinesiske markedet. Lagerbeholdningene her er lave. Samtidig legger imidlertid soyamelprisene en demper på prisutviklingen. De to produktene kan substituere hverandre i deler av markedet, skriver DnB Nor Markets.

Meglerhuset til Norges største bank satser dermed på Sparebanken Øst, Royal Caribbean Cruises, Algeta, Telenor, StatoilHydro, BWG Homes og Copeinca.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.