Fortsatt tøft for Sony Ericsson

Markedet er utfordrende for mobilkjempen.

Mobilselskapet Sony Ericsson leverer et resultat på linje med forventningene for andre kvartal. Men selskapet må likevel levere sitt fjerde kvartalstap på fem år.

NA24 - din næringslivsavis

Dårligere enn ventet
Selskapet leverte torsdag et resultat før skatt på minus 283 millioner euro. I samme periode i fjor hadde selskapet et overskudd på 193 millioner euro.

Resultatet er noe bedre enn analytikerne ventet. Ifølge di.se var forventningene i markedet at selskapet skulle levere et resultat før skatt på minus 386 millioner euro, men selskapet har tatt bedydelig mindre restruktureringskostnader enn analytikerne hadde ventet. Renset for dette var resultatet på linje med forventingene.

Solgte 13,8 millioner mobiler
Omsetningen endte på 1,7 milliarder euro, mot 2,8 milliarder i samme periode året før. Her ventet analytikerne en omsetning på 1,8 milliarder euro, viser en gjennomgang utført av SME Direkt.

Selskapet leverte 13,8 millioner enheter i andre kvartal. I samme periode året før solgte mobilkjempen 24,4 millioner enheter.

Sony Ericsson opprettholder estimatene for inneværende år, men skriver i resultatrapporten at det venter fortsatt utfordrende markeder i alle regioner. Det anslår en nedgang i markedet for solgte mobilhåndsett på minst 10 prosent i år, sammenlignet med 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.