*Nettavisen* Økonomi.

Fortsatt uavklart for norske styrker

Situasjonen i afghanske Meymaneh er fortsatt uavklart og ustabil, opplyser Forsvaret.

07.02.06 21:54

Tirsdag kveld er situasjonen for Isaf-soldatene i Meymaneh i Afghanistan fortsatt uavklart. Det brøt ut kamper ved den norske Isaf-basen ved 06.30-tida lokal tid tirsdag (10.00 norsk tid), og sitasjonen har vært spent hele tirsdag. Soldatene har vært under beleiring i et halvt døgn.

- Situasjonen i Meymaneh by er fortsatt uavklart og ustabil, men det er for så vidt rolig rundt leiren til den norske avdelingen, opplyser pressetalsmann major Christian Øverli i Forsvaret til TV 2 Nettavisen like før klokken 20 tirsdag kveld.

Pårørende bekymret
Til sammen er seks nordmenn skadd i kampene. Forsterkningsstyrker med britiske soldater er på plass og bistår de norske styrkene.

Forsvaret var tirsdag i kontakt med de pårørende for samtlige av de 32 norske soldatene som er i Meymaneh.

- Forsvarets pårørendesenter her i Norge har også mottatt mange henvendelser i dag. Mange er bekymret over situasjonen, sier Øverli.

- Følger situasjonen tett
Han forsikrer at forsvaret følger situasjonen tett.

- Dette er en Nato-operasjon som styres av Nato og Isaf-hovedkvarteret i Kabul. Vi er trygge på at Isaf iverksetter de nødvendige tiltak som skal til for å skape trygghet for norske soldater i andre deler av Afghanistan, sier Øverli.

Forsvaret håper nå at situasjonen vil roe seg som følge av mørkets frembrudd.

- Vi er trygge på at norske militære personellet er bedre utstyrt for å overvåke situasjonen om natten enn eventuelle demonstranter har. Vi avventer nå situasjonen i forhold til hva som iverksettes av Isaf onsdag, sier Øverli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.