NA24.no

Fortsatt vekst på Wall Street

Wall Street endte uka på et høyere nivå enn ekspertene forutså.

Da New Yorkbørsene stengte fredag, var sluttresultatet på Dow Jones en oppgang på 51,63 til 11.262,68. Prosentoppgangen var 0,6 Nasdaq steg med 0,5 prosent. Da hadde børsindeksen steget i tre dager

Mange selskaper steg etter at Finansdepartementets rapport om økende lønninger og større privat pengeforbruk kom tidligere i uka. Rapporten viste også at forbrukernes kjøp av andre varer enn mat og energi steg med 2,1 prosent gjennom di siste tolv månedene. Børsoppgangen endrer likevel ikke på investorers redsel for inflasjon.

General Motors aksjer var nok en dag den store børsvinneren. Aksjene steg med to prosent. Oppsvinget settes i sammenheng med at et sted mellom 20.000 og 30.000 General Motorsansatte kommer til å ta i mot gigantselskapets tilbud om tidlig pensjon. Analytikere spår at GM dermed er i stand til å kutte kostnader raskere enn antatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere