NA24.no

(Foto: Scanpix)

Fortsetter jakten på FC-millioner

Sist oppdatert:
Finance Credit-boet prøver igjen å få tak i millioner.

I januar ble tidligere styremedlem i Finance Credit, Erling Ulven Borg, frifunnet i erstatningssaken konkursboet etter svindelselskapet anla mot ham.

NA24 - din næringslivsavis

De mente han sviktet sin rolle som styremedlem i Finance Credit, og krevde erstatning på rundt 50 millioner kroner. De mente han burde oppdaget, eller neglisjerte, at det ikke ble ført tilstrekkelige regnskaper i selskapet.

Anker saken
Borg mente saken var foreldet, noe han fikk medhold i av Oslo tingrett. Men konkursboet gir seg ikke. Nå har de anket saken.

- Vi mener at tingrettens avgjørelse av foreldelsesspørsmålet er feil, sier partner i advokatfirmaet Grette, Anne Cathrine Røed, til NA24.

Støtter seg på høyesterett
Hun viser til at det i tidsrommet mellom tingrettens dom, og anken til lagmannsretten, har kommet en dom i høyesterett som setter foreldelsesspørsmålet i et annet lys. Derfor prøver de saken igjen. I september skal spørsmålet om foreldelse opp i Borgarting lagmannsrett. Vinner de frem i den saken, kommer vurdering av Borgs rolle i Finance Credit opp for retten.

- Vi får en separat behandling av foreldelsesspørsmålet og det beror på utfallet av den saken om det blir en videre behandling av erstatningsspørsmålet, forteller Røed.

Avholdt knapt styremøter
Det var de tidligere styremedlemmene Svein Ribe Anderssen, Erling Ulven Borg og Tønnes Herman Thomstad som fikk krass kritikk for sin innsats i Finance Credit AS.

Bobestyrer Torgeir Myrstad mente blant annet at det i begrenset grad ble avholdt styremøter, det ble ikke fastsatt budsjetter eller oversendt regnskap, eller foretatt noen kontroll med om kassakreditten ble benyttet som forutsatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere