NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90
En rekke restauranter, inkludert alle spisestedene på Gardermoen kan blir berørt av en eventuell streik.
En rekke restauranter, inkludert alle spisestedene på Gardermoen kan blir berørt av en eventuell streik. Foto: Grgo Jelavic/pixsell (/ NTB Scanpix)

Forventer ikke at de blir enige

Sist oppdatert:
Dermed kan det bli restaurantstreik denne våren.

Det er ikke ventet noen avklaring i meklingen mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv før fristen går ut ved midnatt natt til mandag.

– Ingenting tyder på noen snarlig løsning, sa kommunikasjonssjef Merete Habberstad i NHO Reiseliv til NTB søndag ettermiddag.

Først når fristen nærmer seg, blir det klart om det vil bli meklet på overtid, ifølge partene.

Avtalefestet rett til lokale lønnsforhandlinger er ett av de vanskelige punktene i meklingen som ledes av mekler Elisabeth Stenwig.

Startet lørdag

Fører ikke meklingen fram, kan over 4.000 ansatte i drøyt 400 hotell- og restaurantbedrifter være i streik fra mandag.

Totalt organiserer Fellesforbundet rundt 7.000 arbeidstakere innen hotell- og restaurantdrift.

Tvungen mekling startet lørdag etter at Fellesforbundet onsdag brøt meklingen med NHO Reiseliv om den såkalte Riksavtalen, som er betegnelsen på overenskomsten innen denne bransjen. Også kantiner og cateringbedrifter er berørt av streikevarselet.

Lokale forhandlinger

Et hovedkrav fra Fellesforbundets side har ifølge Fri Fagbevegelse vært å sikre et avtalepunkt som i klartekst gir rett til lokale forhandlinger – mot dagens formulering om lokale drøftelser. Det er så langt blitt avvist fra arbeidsgiversiden, som derimot ønsker økt fleksibilitet rundt arbeidstider og en egen lønnsskala for vikarer. Begrunnelsen er at det innebærer styrking av dem som har heltidsjobb.

Hoteller i kjeder som Rica, Thon, Clarion, Comfort, Quality, Radisson og Scandic vil bli berørt av en eventuell streik. Det samme vil restauranter som Peppes Pizza, Fridays og samtlige spisesteder på Gardermoen. Dessuten vil kantinedriften i regi av ISS, Eurest og Sodexo bli omfattet. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere