NA24.no

Forventer økt oljebruk

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Det internasjonale oljebyrået tror verden vil bruke mer olje.

Utsiktene til en sterk økning i de industrielle aktivitetene i Kina, får Det internasjonale oljebyrået (IEA) til å øke forventningene til oljeetterspørselen. Kina er det landet i verden som øker oljeforbruket sitt mest. Og, mer blir det.

Verden har behov for 85,25 millioner fat olje pr. dag til neste år, mener IEA. Dermed økes anslaget med 70.000 fat olje pr. dag. Etterspørselsveksten etter olje vil heves med 1,6 prosent til neste år, noe som er lavere enn sist antatt. Grunnen til dette er etterspørselsveksten i år har kommet fortere enn tidligere antatt.

Den globale oljeetterspørselen vil bli redusert med 2,7 prosent til 83,9 millioner fat pr. dag i år. Dette er imidlertid en revidering opp med 190.000 fat pr. dag, melder IEA.

Om IEA får rett i sine antakelser, vil den kommende veksten representere en slutt på to år med dalende oljeforbruk.

Sist gang verden opplevde en så langstrakt nedgangsperiode var etter oljesjokket i 1982 til 1983. Dette kom i kjølvannet av den arabisk-israelske krigen.

Oljeprisen løftet seg ikke etter IEA-rapporten. Nordsjøolje for levering i september var ned 0,9 prosent til 73,07 dollar i London i etterkant av at rapporten ble sluppet onsdag formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere