*Nettavisen* Økonomi.

Forventer mer i Bergen

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Bergen Group tror fortsatt på milliardfremgang i 2009.

15.05.09 09:17

Bergen Group fortsetter å vokse, viser regnskapet for første kvartal 2009.

NA24 - din næringslivsavis

Omsetningen endte på 1,15 milliarder kroner i årets tre første måneder, mot en omsetning på 704 millioner samme periode i fjor. Samtidig viser bunnlinjen også en bedring. Resultatet før skatt så langt i år er på 48,5 millioner kroner, mot et overskudd før skatt på 1 million samme periode i fjor.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Resultatfremgangen i konsernet er en følge av bedre prosjektstyring, koordinering og kontroll i konsernet, sier konsernsjef Pål Engebretsen.

- Forventningene om en omsetning i størrelsesorden 5 milliarder kroner i 2009 med en bedret driftsmargin (EBITDA) sammenlignet med 2008, opprettholdes, fortsetter Engebretsen.

Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på 6,3 milliarder kroner. Dette er 1,3 milliarder mer enn samme tid i fjor, men en halv milliard svakere enn ved utgangen av 2008.

I tillegg kommer kontrakter på skipsbygging inngått med BOA Offshore etter kvartalets utløp med 2,8 milliarder. Disse kontraktene er riktignok betinget av styregodkjenninger - og ikke minst finansiering.

- Den globale uroen i finansmarkedene medfører fremdeles generell usikkerhet rundt markedsvekst og finansieringsmuligheter for prosjekter. Vi har sterkt fokus på håndtering av dagens utfordringer, men er samtidig bevisst at dette ikke skal gå utover markedsorientering og oppfølging av kunder og prosjekter.

Selskapet jobber aktivt med å refinansiere deler av obligasjonsgjelden som har forfall i juli 2009 og forventer at dette er løst før forfall.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.