NA24.no

Forventer milliardoverskudd fra DnB Nor

Sist oppdatert:
Analytikerne har tro på god gevinst etter første kvartal.

DnB Nor-aksjen har en frisk utvikling på Oslo Børs tirsdag. Kursen stiger 9,36 prosent til 45 kroner, og ligger nå på det høyeste nivået siden begynnelsen av oktober i fjor.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Den norske bankkjempen legger frem sitt resultat etter første kvartal onsdag, og markedet forventer milliardoverskudd. Analytiker i Orion Securities jekker opp kursmålet i DnB Nor, men er ikke like optimistisk med tanke på resultatet.

Ser milliardpluss
Banken har lagt ut konsensusestimater på sine egne nettsider og der kommer det frem at analytikerne forventer et resultat for perioden på 2,16 milliarder kroner. Driftsresultatet er forventet å komme på 2,76 millioner kroner, mens driftsresultat før nedskrivninger og skatt er forventet å vise 4.94 milliarder kroner i overskudd.

Nettorente- og kredittprovisjonsinntekter er forventet å ligge på 6,05 milliarder kroner, mens andre driftsinntekter er forventet å ligge på 3,4 milliarder kroner. De totale driftskostnadene er forventet å ligge på 4,52 milliarder kroner.

Kostnadsnivået er ifølge konsensusestimatene forventet å ligge på 47,9 prosent av inntektene.

Tar opp kursmålet
Orion Securities ligger noe lavere med sine estimater enn konsensus.

- Vi forventer at de totalt driftsinntektene i første kvartal vil ligge på 8,97 milliarder kroner. Driftskostnadene i første kvartal er forventet å bli på 4,7 milliarder kroner, skriver analytiker Aurelijus Burda i Orion.

Analytikeren tror på høyere lånetap fra DnB NORD, mens markedet forventer et tap mer på linje med det foregående kvartalet.

Burde jekker opp kursmålet i DnB Nor og setter et seks måneders prismålet på 55 kroner per aksje. Det er en oppjustering fra 39 kroner. Han gjentar også kjøpsanbefalingen. Likevel advarer Orion-analytikeren mot en turbulent utvikling for aksjekursen i det korte bildet. Det skyldes at det er fare for at DnB Nor skuffer konsensus.

Sterke dansker
Danske Bank ha tirsdag morgen frem sitt resultat etter første kvartal. Til tross for at tapsavsetningene øker markant så klarer danskene å overgå forventningene i markedet. Bunnlinjen havnet godt over konsensusestimatene til analytikerne. I første kvartal har Danske Bank tatt et tap på 8 milliarder danske kroner på sin utlånsportefølje, men klarer likevel å levere et milliardoverskudd.

Nettoresultatet ble på 1,55 milliarder danske kroner i løpet av årets tre første måneder, mens analytikerne forventet 103 millioner danske kroner. Økt rentenetto og et løft for meglervirksomheten bidro til det sterke resultatet.

Les mer: Overrasker tross store utlånstap

Aksjekursen i Danske Bank stiger 6,7 prosent etter tallene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere