NA24.no

Forventninger drar Wall Street

Sist oppdatert:
Pilene for børsene i USA peker opp i forkant av at handelen kommer i gang.

De amerikanske aksjemarkedene ligger an til å stige etter fredagens dystre avslutning. Investorenes søkelys er rettet mot den forestående resultatsesongen. Fjerde kvartal ble avsluttet ved årsskiftet og det medfører at selskapene kommer til å rapportere hvordan utviklingen gikk de tre siste månedene av 2006.

NA24 - din næringslivsavis

I løpet av høsten og i førjulstiden ble det satt nye historiske rekordnoteringer for Dow Jones indeksen. Selskapenes resultater ga grunn til den fornyet tillit til børsselskapene i USA og det er ventet at resultatveksten skal fortsette i fjerde kvartal.

Dow Jones Indicative er helt flat, mens Nasdaq-futuren er opp 0,24 prosent. Den bredere S&P 500-futuren stiger 0,23 prosent.

Oppkjøp og fusjoner har også tatt mye av oppmerksomheten til investorene på Wall Street. General Electric betaler 1,9 milliarder dollar for boreutstyrleverandøren Vetco Gray. Samtidig er det blitt kjent at Forest Oil har blitt enige om å kjøpe Houston Exploration for 1,5 milliarder dollar i kontanter og aksjer.

Caremark Rx har takket nei til et bud på 26 milliarder dollar fra Express Scripts og har heller slått til på aksjebyttetilbudet fra CVS som verdsetter selskapet til 21 milliarder dollar.

Oljeprisen stiger på spekulasjoner om at OPECs oljeministere har begynt samtaler om nok et potensielt kutt. I desember vedtok OPEC at medlemmene av oljeorganisasjonen skal kutte produksjonen med en halv million fat. Nå kan det være duket for et ytterligere kutt.

Samtidig fører konflikten mellom Russland og Hviterussland til bekymringer om at deler av Europa kan bli rammet av energimangel. Siste nytt i striden knyttet til oljeledningene gjennom Hviterussland er at Druzhba-ledningen er stengt og det går utover leveransene til raffinerier i Tyskland og Polen.

Værmeldinger frem til midten av januar viser at det er ventet lavere temperaturer i USA. I forrige uke førte det varme været i Nord-Amerika til at oljeprisen falt til det laveste nivået på mer enn to år.

Frontkontraktene på referanseoljen WTI koster 57,04 dollar ved råvarebørsen i New York.

Klikk her for å følge oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere