*Nettavisen* Økonomi.

Fotballegende skremmer storklubber

Foto: AFP

Flere europeiske storklubber frykter at Michel Platini blir ny UEFA-president.

11.01.07 15:16

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Europeiske storklubber som Liverpool kommer stadig opp med nye og kreative måter for å tjene mer penger, men nå kan fotballegenden Michel Platini sparke beina under noe av klubbenes omsetning, ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

For eksempel forventer de fire største britiske klubbene, Liverpool, Chelsea, Manchester United og Arsenal, å tjene enda mer penger i 2007 i forhold til hva som var tilfellet i 2006. Alle jakter de på store Champions League-inntekter og alle vil de håve inn på en ny og lukrativ tv-avtale. Liverpool tjente over 200 millioner kroner på å vinne Champions League i 2005.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Slike premier og avtaler gjør at de største klubbene i England, Spania og Italia omsetter for milliarder med kroner, men Platini kan nå altså ødelegge for noen av dem.

Årsaken er at Platini ønsker å kutte antall deltakerklubber i Champions League til maksimalt tre fra hvert land, mot fire som det er i dag. Dette vil gjøre at inntektene til de fjerde beste lagene i de store nasjonene vil få dramatiske inntektskutt i forhold til hva som er hverdagen i dag.

Og ifølge BBC er det store muligheter for at Platini kan bli valgt fremfor svensken Lennart Johansson. For flere av de mindre fotballnasjonene kan fort komme til å stemme på Platini, ettersom dette vil øke sannsynligheten for at både flere lag fra disse nasjonene får delta i storturneringen og at de har større sannsynlighet til å lykkes når de først er med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag