Fotballfrue-sak klaget inn for PFU

Dagens Næringslivs åtte sider lange reportasje om bloggeren og fenomenet Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen er klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Dagens Næringslivs åtte sider lange reportasje om bloggeren og fenomenet Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen er klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU). Foto: Espen Solli, TV 2

Når Dagens Næringsliv intervjuer Fotballfrue lar de kompisen til bloggerens pr-rådgiver ta seg av det hele, skriver Journalisten.

21.01.15 12:22

Kjersti Stavrum Løken, generalsekretær i Norges Presseforbund, bekrefter overfor Journalisten at det er kommet en klage til PFU på reportasjen, samt varsel om ytterligere en.

- Vi har fått klager på spørsmålet om dobbeltroller og andre bindinger fra det jeg oppfatter som lesere, sier Løken Stavrum.

For tette bånd?
Reportasjen i Dagens Næringsliv
er ført i pennen av Jonas Forsang, som er en gammel kollega og god venn av tidligere Dagbladet-journalist Magnus Rønningen. Rønningen har tidligere bekreftet overfor Dagbladet at han bistår Caroline Berg Eriksen med PR-hjelp.

LES OGSÅ: - Jeg bare går og venter på at jeg skal knekke helt sammen

Magnus Rønningen er kjent som en aktiv nettverksbygger, og han legger ikke skjul på at Forsang er en god venn og tidligere kollega. På spørsmål om sin egen rolle i saken sier han at han holdt seg unna saken på grunn av sitt vennskap til Forsang. Det eneste han angivelig skal ha gjort ifølge seg selv, er å ha videreformidlet kontaktinformasjon til fotballfruens ektemann, Lars-Kristian Eriksen, til Peter Peters.

LES OGSÅ: - Det gjør vondt å bli utsatt for nettmobbing hver eneste dag

Forsang skriver i en e-post til Journalisten at han alltid informerer redaktøren sin før han gjør noe.

- Jeg diskuterer alltid vinkel og redegjør for mine kilder til min redaktør, før jeg begynner å jobbe med en sak, skriver Jonas Forsang i en e-post etter at Journalisten har spurt ham om hans forhold til Rønningen, og hvordan intervjuet kom i stand. Om det ble lagt noen føringer og hvorfor det ikke er noen kilder i intervjuet som for eksempel drøfter Eriksens rolle.

Juks og bedrag
Fotballfruen har vært heftig debattert den siste tiden. Først ble det avslørt at hun har manipulert bilder av seg selv. Deretter kom det for dagen at hennes ektemann har skrevet kommentarer anonymt, eller under alias i bloggens debattfelt, til inntekt for sin hustru.

LES OGSÅ: Innrømmer å ha jukset på bloggen

Twitter-profilen Nora Nordbo stod bak avsløringene av Eriksen-parets forfalskninger.

HTML EMBED


Hun mener det er snakk om veldig mye mer samrøre. Tvitreren etterlyser svar fra Dagens Næringsliv om flere forhold ifølge Journalisten:

* Jonas Forsang skulle gi ut singelen «Danse som du har CP» på Peter Peters daværende plateselskap.

* Jonas Forsang er kjæresten til Vanessa Rudjord, tidligere redaktør for Costume, som er venninne til Camilla Pihl.

* Jonas Forsang har skrevet en artikkel for Costume, «Den store kjærligheten», hvori blant annet Camilla Pihl og Peter Peters medvirket. Vanessa Rudjord var da redaktør for Costume.

* Da saken om Fotballfrue ble avslørt, skrev Jonas Forsang kommentarer på Facebook, hvor han ga uttrykk for at han ikke skjønte kritikken.

HTML EMBED


LES OGSÅ:
- Det at hun legger skylden på leserne fikk meg til å tenne alle plugger

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag