NA24.no

(Scanpix)

Foten ned for Falck

Sist oppdatert:
Falken får ikke kjøpe Vikings redningstjeneste.

Konkurransetilsynet mener konkurransen i bilbergingsbransjen vil bli svekket.

NA24 - din næringslivsavis

Det var i februar danske Falck meldte at de var interessert i det norske bilbergingsselsakpet. Men nå har altså norske konkurransemyndigheter satt en solid demper på oppkjøpsstemningen.

- Etter oppkjøpet vil Falck/Viking få en svært stor markedsandel i bedriftsmarkedet, mens NAF fortsatt vil være den største aktøren i abonnementsmarkedet. Dette vil legge forholdene til rette for en samordnet opptreden mellom Falck/Viking og NAF, mener Konkurransetilsynet.

For sterk posisjon
- Selskapene kan se det som mer fordelaktig å opptre i stilltiende samforstand enn å konkurrere seg imellom. En slik stilltiende samforstand vil i hovedsak gå ut på at NAF får beholde sin sterke posisjon i abonnementsmarkedet, mens Falck/Viking ikke vil møte konkurranse fra NAF i bedriftsmarkedet. Samtidig er det vanskelig for potensielle konkurrenter å etablere seg, melder Konkurransetilsynet.

Konkurransetilsynet melder videre at man har kommet frem til at den svekkede konkurransen vil gi et samfunnsøkonomisk tap som overstiger de samfunnsøkonomiske gevinstene ved en sammenslåing. Tilsynet legger også vekt på at forbrukerne trolig vil oppleve høyere priser uten at kvaliteten blir bedre.

Vurderer saken
Hos Falck er man i gang med at lese igjennom Konkurransetilsynets avgjørelse, og vil foreløpig ikke si noe om man ønsker å anke beslutningen. Det melder Børsen i Dannmark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere