NA24.no

Fotobokser skal spionere på deg

Sist oppdatert:
Storebror ser deg! Storbritannia kan åpne for at fotobokser skal overvåke sjåførers kjørevaner og avsløre terrorister.

Onsdag vil det overleveres et forslag om at fotoboksene i Storbritannia skal kunne bøtelegge sjåfører som snakker i mobiltelefon eller spiser sjokolade mens de kjører bil, skriver The Inquirer på nett.

Skumle hensikter
Robert Gifford ved transportministerens kontor mener systemet for nummerskilt-gjenkjennelse kan brukes til å holde et ekstra øye med med sjåfører. De kan ofte være terrorister eller oppviglere, ifølge Gifford.

Han understreker at de som var ansvarlige for bombedåden på undergrunnen i London i juli, måtte kjøre til Luton stasjon med bil.

Gi og ta
Gifford mener at «for samfunnets beste» vil lovlydige belte-brukende borgere tolerere «en viss begrensning av frihet».

I Storbritannia er det rundt 8.000 nummerskilt-gjenkjennelses-fotobokser for måling av gjennomsnittsfart og 6.000 rene farts-fotobokser. Dissi innbringer tilsammen 113 millioner pund årlig.

Selv de som ikke viser seg å være terrorister, men bare kjører uten å være tilstrekkelig oppmerksom, vil i det minste kunne være med å betale for å finansiere flere kameraer.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere