NA24.no

Fougner jager utro tjener

(Jan Christian Grandre/TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Else Bugge Fougner skal granske Hydros regnskaps-lekkasje.

- For å unngå at noen kan så tvil om måten undersøkelsen gjennomføres på har jeg, med tilslutning fra Hydros styre, kommet til at undersøkelsen bør ledes av en fagperson som ikke er ansatt i Hydro. Derfor har jeg bedt Else Bugge Fougner forestå dette, sier Hydros konsernsjef Eivind Reiten i en melding.

NA24 - din næringslivsavis


Finne årsaker
Advokatfirmaet Hjort med deres advokat Else Bugge Fougner skal sjekke mulige årsaker til at resultatinformasjon fra børskjempen Hydro som kom på avveie.

Hydro skulle melde kvartalstallene tirsdag denne uken, men da avisen Dagens Næringsliv meldte at tallene hadde vært i omløp i en uke, snudde Reiten og Co. seg og presenterte tallene før børsåpning mandag.

Deadline i mars
Fougner skal ha frist til utløpet av mars før en rapport skal foreligge. Den skal også gjøres tilgjengelig for Kredittilsynet.

Totalt skal hele 20 personer ha hatt tilgang til tallene. Tidligere styreleder Harald Nordvik ved Oslo Børs utelukket at Hydros kvartalsrapport lakk ut uten at noen mente det.

- Dette kan ikke være et uhell. Hydros rutiner skal ikke være laget slik at slike uhell kan skje, sier Norvik til Dagens Næringsliv. Norvik var styreleder ved Oslo Børs i perioden 2000-2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere