NA24.no


Leder Bjørn-Kristian Svendsrud i Fremskrittspartiets Ungdom setter svært lite pris på hetsen mot AUF-leder Mani Hussaini etter at sa følgende om Sylvi Listhaug i sin 1- mai-tale: «Kast kjerringa på hue ut av regjeringa»
Leder Bjørn-Kristian Svendsrud i Fremskrittspartiets Ungdom setter svært lite pris på hetsen mot AUF-leder Mani Hussaini etter at sa følgende om Sylvi Listhaug i sin 1- mai-tale: «Kast kjerringa på hue ut av regjeringa» Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

FpU reagerer på hets mot Hussaini

Sist oppdatert:
AUF-leder Mani Hussaini har mottatt drapstrusler og hatytringer etter uttalelsene om Sylvi Listhaug (Frp). Hetsen mot Husseini er hårreisende, mener FpU.

I sin 1. mai-tale i Trondheim sa Hussaini blant annet «Kast kjerringa på hue ut av regjeringa» om integreringsminister Listhaug. Han fikk sterk kritikk for uttalelsen, også fra sine egne.

Les også: AUF-leder om Listhaug: – Kast kjerringa på hue ut av regjeringa

Aps nestleder Hadia Tajik var raskt ute og sa at slike karakteristikker av politiske motstandere er uakseptable. Det førte til at Husseini etter kort tid beklaget ordvalget.

Les også: Ordfører til AUF-leder: - Lurt å beklage «kjerringutspill»

Beklagelsen kom på hans egen Facebook-side, og der kom det etter hvert også mange og til dels svært kraftige reaksjoner, skriver Dagbladet. Ukvemsord, hatytringer og drapstrusler ble ungdomspartilederen til del. Det setter leder Bjørn-Kristian Svendsrud i Fremskrittspartiets Ungdom svært lite pris på.

Les også: Tajik: – Uakseptabelt å kalle Listhaug «kjerring»

– Jeg reagerte på at Hussaini brukte ordet «kjerring», som ikke hører hjemme i norsk politikk. Det ødelegger debatten, og jeg var glad for beklagelsen. Men hetsen som kom etter beklagelsen er hårreisende. Det er hatytringer, sier Svendsrud.

Les også: Beklager uttalelser om Sylvi Listhaug

– Vi i Frp mener at alle skal kunne si veldig mye i Norge, men nå er grensa nådd.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere