NA24.no

Fra årsbeste til årsbeste

Foto: Falch, Knut (Scanpix)
Sist oppdatert:
Børsen fosser videre på forsterket optimisme.

Strømmen av positive nyheter fra en bedret global økonomi fortsetter, og investorenes økte appetitt på risiko har bidratt til å sende børsene ute til nye bestenoteringer. Også på Oslo Børs fortsetter oppgangen.

Torsdag ettermiddag stiger hovedindeksen 0,55 prosent til 325,67 poeng.

Oljen over 71 dollar
Oljeprisen steg kraftig onsdag ettermiddag, og holder seg på noenlunde samme nivå i formiddag. I går ettermiddag var det duket for den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene, og denne viste at råoljelagrene faller videre.

Totalt ble lagernivåene av råolje redusert med 4,7 millioner fat, mens markedet hadde ventet en nedgang på 2,5 millioner fat. Det var i tillegg en mindre økning i bensinlagrene som lå rundt det økonomene hadde forventet på forhånd, mens destillatlagrene viser en større vekst enn forventet.

Nyheten bidro til å løfte kontraktene på råolje. Torsdag ettermiddag omsettes novemberkontrakten svakt ned med 0,04 prosent til 71,64 dollar fatet.

Europa rett opp
På de europeiske børsene er det også sterk optimisme som er driverern. I Frankfurt stiger DAX-indeksen 0,74 prosent, mens CAC 40 i Paris er opp 0,66 prosent. Londons FTSE 100 stiger 0,80 prosent.

StatoilHydro stiger 1,04 prosent til 135,80 kroner. I Asia steg børsene også til bestenotering. I likhet med på de amerikanske børsene er investorene i Asia positivt oppmuntret av nye signaler fra verdensøkonomien. Det øker risikoappetitten og sender også opp råvareprisene.

- Strømmen av gode økonomiske nyheter har blitt til et skred. For seks måneder siden var investorene i ferd med å innta et depresjonsscenario. I stedet ser vi nå klare bevis på på en økonomisk bedring, sier Shane Oliver ved AMP Capital Investors til nyhetsbyrået Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere