*Nettavisen* Økonomi.

Fra avis til aluminium

Foto: (Foto: Scanpix)

Tidligere Mecom-sjef Bjørn Wiggen skal styre Elkem og Borregaard.

23.09.08 08:36

Bjørn Wiggen blir nytt medlem av Orklas konsernledelse med ansvar for området Orkla Materials, som omfatter Elkem og Borregaard. Han konstitueres også som administrerende direktør i Elkem.

NA24 – din næringslivsavis

- Orkla Materials består av spennende selskaper med sterke organisasjoner og mange utviklingsmuligheter. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Bjørn Wiggen, i en pressemelding.

Fra aviser til metaller
Wiggen går altså fra aviser til aluminium. Han var sjef for Orkla Media/Mecom Europe fra 2005-07.

Bjørn Wiggen (48) er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole og startet sin yrkeskarriere i Orkla-konsernet i 1983 på Elkem Thamshavn. Han har også vært sjef for Pripps Bryggerier og Ringnes.

Fra 2001 arbeidet Wiggen i sentrale posisjoner i Carlsberg Breweries, blant annet med ansvar for drift og utvikling av konsernets bryggerier i Sentral- og Øst-Europa, ifølge pressemeldingen.

Går etter åtte måneder
Helge Holen fratrer som administrerende direktør i Elkem. Dette begrunnes i pressemeldingen med ulikt syn på enkelte strategiske vurderinger, ifølge pressemeldingen.

Han går av etter bare litt over et halvt år i sjefsstolen. Han tiltrådte 21. desember i fjor, da John G. Thuestad gikk over til konkurrenten Alcoa.

- Det var en uenighet av profesjonell art som lå bak. Vi har ikke noen ytterligere kommentarer, sier Ole Kristian Lunde, kommunikasjonsdirektør i Orkla til NA24.

- Er det uheldig at Holen går etter bare åtte måneder i sjefsstolen?

- Jeg har ikke flere kommentarer, sier Lunde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.