NA24.no

Fra Nordea til Carnegie

Foto: Bob Strong (REUTERS)
Sist oppdatert:
Carnegie har funnet ny toppsjef hos konkurrenten.

Frans Lindelöw blir ny konsernsjef for den fallerte nordiske investeringsbanken Carnegie Investment Bank.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Lindelöw har ledet Nordic Banking i Sverige og vært medlem av konsernledelsen i Nordea.

- Frans Lindelöw har bidratt til Nordeas sterke resultat og vært en av pådriverne i utviklingen av både kunderelasjonene våre og innføringen av den nye forretningsmodellen i Sverige. Jeg er takknemlig for den innsatsen han har gjort for Nordea, både i konsernledelsen og som landsjef i Sverige, sier konsernsjef Christian Clausen i Nordea i en pressemelding.

Milliardnedskrivninger og tap i hovedsak knyttet til en kunde fikk Carnegie ut i uføre. Selskapet ble lagt under offentlig administrasjon i Sverige, og ledelsen og styrene ble skiftet ut. Nå har investeringsfondene Altor og Bure Equity kjøpt opp restene av meglerhuset og driver det videre.

- Etter syv år i Nordea har jeg bestemt meg for å påta meg nye oppgaver. Tiden i Nordea har vært spennende og lærerik. Jeg har fått lov til å delta i en prosess som har gjort Nordea til én av de ledende europeiske bankene i dag, sier Frans Lindelöw.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere