NA24.no

Fra topp til bunns på første klasse

Foto: Linn Cathrin Olsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Finansmann Kjell Chr. Ulrichsen tar over Telenor Arena.

Fjorårets seriemester Stabæk har lagt ut en pressemelding på Budstikkas sider. Her bekreftes ryktene som har gått en stund, Stabæk er i store pengeproblemer.

NA24 Propaganda - Norges ledende medienettsted

Det er selskapene Stabæk Fotball AS og Stabæk Event AS som har store likviditetsmessige utfordringer. Nå har kreditorene fåttt beskjed om at selskapet ikke har penger til å dekke kreditorenes krav ved forfall. Derfor vil selskapet ikke betale på gammel gjeld, og vil derfor drive på kreditors regning.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Problemer med Telenor Arena
Det er leieforhold og dyrere utgifter i forbindelse med flyttingen og byggingen av Telenor Arena som er årsaken til problemen til klubben.

Stabæk skriver dette i meldingen om problemene:

* Overskridelser knyttet til investeringer i inventar og utstyr i Telenor Arena.

* Konsernet har garantert for et definert leienivå knyttet til utleie av de 11.000 kvadratmeter næringsarealer i tilknytning til Telenor Arena. I tillegg til konkursen til Arena Fitness er det fortsatt ledige arealer i eiendommen. Det er imidlertid berettiget håp om at nye, store leiekontrakter vil bli signert i løpet av kort tid.

* Innflytting og oppstart på Telenor Arena har medført betydelige merkostnader. I tillegg har driften av Telenor Arena (inkl. Stabæk Fotball) ikke generert de økonomiske resultater som styret har lagt til grunn.

Ulrichsen tar over
I meldingen heter det videre at Kjell Chr. Ulrichsen vil komme inn som en reddende engel for klubben, nok en gang. Hans selskap Skogan Gård vil ta over nesten 100 prosent av aksjene i Telenor Arena. Det er planlagt at Stabæk Fotball vil inngå en leieavtale med Telenor Arena fremover.

I tillegg til dette jobbes det med en emisjon som vil tilføre Stabæk Fotball AS og Stabæk Event AS frisk kapital.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere