Fra TV2s styre til NRK

Foto: Fotograf:Aamodt, Lars (Scanpix)

NRK henter ny administrasjons- og finansdirektør.

29.09.09 12:50

Jon Espen Lohne (45) er ansatt som ny administrasjons- og finansdirektør i NRK, ifølge en pressemelding.

Til nå har han vært konserndirektør i A-pressen, en stilling han har hatt siden 1999.

A-pressen
Tilknytning til A-pressen har han hatt fra 1995, blant annet som finansdirektør. Han har for øvrig jobbet som oppgjørssjef, aksjemegler og analytiker i Kreditkassen og Storebrand, i Markedsavdelingen til Kredittilsynet og en kort periode som journalist i Dagens Næringsliv.

Som administrasjons- og finansdirektør vil han ha det overordnede ansvaret for økonomistyringen i NRK på vegne av Kringkastingssjefen.

- Da denne muligheten bød seg, følte jeg at jeg måtte si ja. NRK er inne i en veldig spennende fase med en rekke utfordringer jeg synes det er spennende å få lov til å ta del i både på det personlige og faglige plan, sier han i meldingen.

Digital revolusjon
Han peker på at NRK står midt inne i en digital revolusjon og har store markedsmessige utfordringer. Dessuten huser NRK svært mange flinke og dyktige medarbeidere som han ser fram til å jobbe sammen med.

- Å få lov til å entre NRK-skuta er derfor noe av det ypperste en som har et langt og nært forhold til mediebransjen kan tenke seg. Jeg føler jeg har en bred bakgrunn og mye erfaring å bygge videre på i min nye jobb i NRK, sier Lohne.

Som en følge av ansettelsen i NRK trer Jon Espen Lohne ut av TV2s styre med umiddelbar virkning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag