NA24.no

Fraktet fire millioner passasjerer

Foto: Avinor
Flytrafikken økte i september.

I alt reiste 4.110.827 passasjerer til eller fra en av Avinor lufthavner i september. Det er 7,1 prosent fler enn samme måned i fjor. Veksten i utlandstrafikken var 9 prosent, innlands var veksten 6 prosent.

- De økonomiske utfordringene ellers i Europa og i USA har foreløpig ikke lagt noen demper på flytrafikken hos oss. Så langt i år ligger trafikken totalt 11 prosent over fjoråret – og veksten er omtrent like stor på innland som på utland, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor. Omkring to tredeler av utlandsreisene står nordmenn for i en melding.

Innland ligger stabilt
Veksten i antall flybevegelser var totalt 2,9 prosent i september. Utland økte med 7,3 prosent, og innland lå stabilt (pluss 0,4 prosent).

Avinors største lufthavn, Oslo lufthavn Gardermoen, hadde en vekst i passasjertrafikken på i alt 7,4 prosent i september. På de andre store lufthavnene var veksten størst på Stavanger lufthavn Sola, med hele 11 prosent. Trondheim lufthavn Værnes hadde en vekst på 9,6 prosent, mens passasjertrafikken på Bergen lufthavn Flesland økte med 1,6 prosent i september.

Størst i Bardufoss
På de regionale lufthavnene var veksten samlet på 6,7 prosent. Størst vekst blant disse lufthavnene hadde Bardufoss lufthavn, med hele 16 prosent. På Ålesund lufthavn Vigra økte passasjertallet med 11,8 prosent, mens Molde lufthavn, Årø kunne notere en vekst på 10,9 prosent.

De minste lokale lufthavnene hadde samlet en vekst i antall passasjerer på 7,4 prosent i september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere