NA24.no

Fransk åpning for Norges finanskonge

Svein Støle og Pareto satser nå i Frankrike.
Svein Støle og Pareto satser nå i Frankrike. Foto: André Clark Utvik (NA24)
Svein Støle starter Paris-kontor.

Landets råeste finanshus, Pareto, starter nå opp et kontor i Paris.

- Jeg gleder meg. Det blir gøy, sier Tarjei Mellin-Olsen, som skal lede kontoret, til Nettavisen.

Han vil ikke gi detaljer om hvor mange det er som skal begynne i den franske hovedstaden eller hva som er målene, men det er klart at det ikke er lenge til det braker i gang.

- Jeg skal på flyet til Paris om to timer, sier Mellin-Olsen.

Lang fartstid
Mellin-Olsen som selv snakker flytende fransk er ingen novise. Han kom til finanshuset og corporate-avdelingen da Pareto kjøpte Medici Corporate i 2009.

Da var Medici regnet blant de beste når det kommer til salg, fusjoner og oppkjøp (M&A). Før det ledet han M&A-laget i DnB Markets Corporate Finance.

Rekke land
Ved å starte opp i Frankrike tar dermed Svein Støle, landets råeste finanskonge, og går i land i enda et land.

Fra før er Pareto representert i Sverige, Danmark, Finland, England, Nederland, Brasil, Singapore, Australia, USA og Canada.

Selskapets hovedvirksomhet er rådgivning og megling innen verdipapirer og prosjektmarkedet, megling av skip, rigger og forsikringsavtaler, kapitalforvaltning og investeringsrådgivning.

Saftig suksess
Svein Støle startet sin karriere i Kapital, men gikk i 1987 over i meglerhuset til Dagfinn Sundal og Jan Petter Collier.

I 1991 ble han sjef for Pareto, som da var eid av Oslobanken. Etter en periode med problemer i Oslobanken, kjøpte Støle, Widar Salbuvik, Anders Endresson og Erik Bartnes ut de gamle eierne.

Støle eier til sammen vel 86 prosent av Pareto AS, som igjen eier 75 prosent av Pareto Securities. Anders Endreson eier resten.

Under Støles ledelse har selskapet hatt en fantastisk opptur og han har blitt en av landets rikeste personer med en formue på flere milliarder kroner.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere