Gå til sidens hovedinnhold

Fransk flørt med Aker Yards-verft

Overrasket over interessen for den franske virksomheten.

De franske myndighetene har diskutert et mulig kjøp med den største eieren i Aker Yards.

NA24 - din næringslivsavis

Totalt skal franskmennene være interessert i 34 prosent av aksjene i Aker Yards France og ifølge Reuters skal de allerede ha kjøpt 9 prosent av aksjene.

STX er den største eieren i Aker Yards og kontrollerer 39,2 prosent av aksjene i det norske skipsverftselskapet.

Aker Yards France omfatter to verft i henholdsvis Saint Nazaire og Loreant.

- Vi er overrasket over å få vite gjennom media at de franske myndighetene har sagt at de har tenkt til å kjøpe totalt 34 prosent av aksjene i Aker Yards France basert på en dialog med STX, kommenterer styreleder Svein Sivertsen i en pressemelding.

Aker Yards setter pris på at verftene ansees som attraktive, men styret opplyser at de tidligere ikke har vurdert å selge deler av den franske virksomheten. De mener det er usannsynlig at de kommer til å selge noen del av virksomheten hvis ikke vilkårene er attraktive for alle eierne og for den videre utviklingen av selskapet.

Styret forventer å få mer detaljert informasjon rundt interessen.

Ifølge Dow Jones Newswire inngår den franske et industrielt samarbeid med koreanske STX som innebærer at de får en eierandel på 9 prosent i verftet Chantiers de l'Atlantique.

Aker Yards eier 75 prosent av verftet siden de kjøpte det fra det franske selskapet Alstom. Alstom eier de resterende 25 prosentene og har uttalt at de vil beholde denne eierandelen. Chantiers de l'Atlantique er det nest største byggeren av cruiseskip i verden etter det italienske verftet Fincantieri, og skal være det eneste i Europa som er stort nok til å bygge hangarskip.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken