*Nettavisen* Økonomi.

Fransk gigant vil bli stor i Norge på dyre forbrukslån

BNP Paribas, Frankrike Foto: Eric Piermont (Scanpix)

Fra nye kontorer i Rosenkrantz gate i Oslo skal Ekspress Bank (støttet av giganten BNP Paribas) ta opp kampen blant andre Bank Norwegian.

Den europeiske banken skal kapre markedsandeler i det norske utlånsmarkedet gjennom forbrukerbanken Ekspress Bank.

- Vi har hittil vært små i Norge, men vi har store nordiske ambisjoner frem mot 2020 og sikter mot å bli en del av topp tre på det på det norske utlånsmarkedet, sier norgessjef i Ekspress Bank, Christian Eek.

Regjeringen vedtok i april flere tiltak for å bremse veksten i forbrukslån og kredittkort. I fremtiden må bankene angi samlet utestående kreditt i beløpsfeltet på kredittkortregninger til kunder, markedsføring av forbrukslån blir strengere regulert, og det kommer et felles gjeldsregister.

- Alle seriøse långivere i Norge har ønsket et slikt gjeldsregister. Det er på tide at det kommer, sier Eek.

Han er ikke bekymret for at et gjeldsregister vil begrense Ekspress Banks mulighet til å utstede lån.

– Vi mener de nye reglene gagner forbruker, oss og samfunnet. Og i Ekspress Bank bevilger vi langt fra alle lånesøknader. Vi er del av BNP Paribas Personal Finance, som er ledende innenfor «responsible lending», og vi er overbevist om at det er den riktige veien for vår kommersielle strategi. Samtidig holder de nye gjeldsreglene useriøse aktører unna, avslutter Eek.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.