NA24.no

Fransk gissel funnet i live

Foto: -
Sist oppdatert:
Etter å ha blitt holdt gissel i en måned, ble den franske ingeniøren Bernard Planche funnet i live i Irak.

Planche, som jobber for den frivillige organisasjonen AACCESS, ble kidnappet i Irak 5. desember i fjor da han jobbet på en vannverk i Bagdad. Kort tid senere offentliggjorde opprørere en video av ingeniøren som satt mellom to væpnede menn.

Lørdag kveld ble han funnet av irakisk politi i en bil like ved et sjekkpunkt vest i Bagdad. Kort tid forut hadde flere menn flyktet fra bilen, melder nyhetsbyrået AP.

Datterens tale kan ha hjulpet
I sin nyttårstale til det franske folk, sendte den franske presidenten Jacques Chirac sin hilsen til Planches familie og sa at man jobbet på fult for å sørge for hans løslatelse.

Familien stilte også til intervju i en arabisk tv-kanal og ba kidnapperne om å løslate ham.

- Han kom for å hjelpe det irakiske folk. Vi håper og er sikre på at dere ikke vil skade ham, sa hans datter Isabelle på Al-Arabiya.

Hundrevis kidnappet
I løpet av de siste to årene er hundrevis utledninger kidnappet av opprørere i Irak. Målet er å tvinge de amerikanske styrkene til å forlate Irak eller for å hindre arabiske nasjoner om å styrke sine bånd til den nye irakiske regjeringen.

Flere gisler er drept, mens andre blir løslatt etter at løsepenger er utbetalt eller etter at muslimske ledere oppfordrer gruppene om å løslate gislene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere