NA24.no

Fred. Olsen Energy håvet inn mer

Riggkonsernet økte utnyttelsen av flåten og det ga uttelling på bunnlinjen.

Fred. Olsen Energy ASA kan vise til økte inntekter og resultater i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Hovedårsaken er økt utnyttelse for to av riggene i flåten, Blackford Dolphin og Borgny Dolphin.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsinntektene økte fra 2.086 millioner kroner i første kvartal 2008 til 2.108 millioner i de tre første månedene i år.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Dette hevet driftsresultatet fra 1.058 millioner i første kvartal i fjor til 1.199 millioner i prets periode. I fjor ble det også belastet 35 millioner kroner i nedskrivninger.

Netto finansposter slo også tungt inn, da endringene i effektene på valuta- og rentekontraktene ga små utslag. Netto finanskostnader endte på minus 52,1 millioner kroner, mot minus 438 millioner i første kvartal i fjor.

Resultat før skatt endte på 1.147 millioner kroner, mot 620 millioner kroner i samme periode i 2008.

I forhold til utsiktene så påpeker styret i Fred. Olsen Energy at de ser at operatørene i noen tilfeller forsøker å få endringer i eksisterende riggkontrakter og at de utsetter beslutninger om inngåelse av nye riggforpliktelser.

- I det lengre perspektiv, forventes imidlertid balansen mellom tilbud og etterspørsel for flytende boreenheter å være sunn, skriver styret.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere