Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Fred. Olsen kom i mål

Foto: Fred Olsen Energy
Riggselskapet Fred. Olsen Energy kom i mål for fjerde kvartal, men merker trykket.

Fred. Olsen Energy melder om driftsinntekter på 965 millioner kroner i fjerde kvartal, som er en nedgang sammenlignet med Fjerde kvartal 2005. Da endte inntektene på 1.119 millioner.

NA24 - din næringslivsavis

Fallet skyldes i hovedsak verftsopphold for riggen Bredford Dolphin og Borgholm Dolphin som kom av kontrakt i midten av desember. Bredford Dolphin er inne til klassing.

Driftsresultatet endte på 202,4 millioner kroner, mens det ifølge estimater innhentet av TDN Finans var ventet 222 millioner kroner på 949 millioner i driftsinntekter. I samme periode året før var driftsresultatet på 397 millioner kroner.

Resultat før skatt lød på 185,9 millioner kroner, ned fra pluss 351,2 millioner i siste kvartal i 2005. Det var ventet 175 millioner kroner av analytikerne.

Styret i Fred. Olsen Energy foreslår et utbytt på 10 kroner pr. aksje for 2006.

FOE melder også at investeringene i forbindelse med oppgraderingen av boreriggen Blackford Dolphin nå vil komme opp i 475 millioner dollar. Opprinnelige var dette tallfestet til 400 millioner dollar. Det er det stramme utstyrs- og personellmarkedet som trekker opp kostnadene.

- På verdensbasis fortsatte balansen mellom tilbud og etterspørsel for offshore borerigger å være stram innen alle segmenter. Den høye etterspørselen etter offshore boretjenester ventes å vedvare de nærmeste årene, skriver selskapet om utsiktene.

Når oppgraderingen av Blackford Dolphin er avsluttet, vil selskapets offshoreflåtebestå av to dypvannsenheter (inkludert Belford Dolphin) og seks halvt nedsenkbare rigger til bruk på mellom dypt vann i tillegg til en boligenhet.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!