*Nettavisen* Økonomi.

Fredagsfall på Oslo Børs

Oslo Børs faller tungt tilbake etter nedgang i oljeprisen og gårsdagens fest i Altinex.

Det norske aksjemarkedet faller markant tilbake fredag etter at oljeprisen ble sendt ned fredag morgen. Hovedindeksen på børsen falt ned 1,5 prosent etter vel ti minutters handel. Bare 11 aksjer stiger og det er et fall jevnt over hele børsen.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Tungvekterne som Statoil og Norsk Hydro faller tilbake med henholdsvis 2,55 og 1,7 prosent mens PGS faller rundt 2 prosent.

Svake kvartalstall
IT-selskapet PSI leverte svake tall for første kvartal, noe som sender kursen ned 13,5 prosent og aksjen er så langt dagens taper fulgt av Kitron faller videre etter gårsdagens melding om at både adm. direktør og finansdirektøren slutter i selskapet. Aksjen faller 7,2 prosent.

Nedgang er det også for gruveselskapet IGE, som ramler ned 5,66 mens Corrocean faller 5,45 prosent etter svake kvartalstall.

I går ble det en ekstrem oppgang i Altinex-kursen, som på det verste var opp over 100 prosent. I morgentimene fredag er aksjen ned 4,85 prosent til 2,16 kroner per aksje.

Dagens vinner
REC gikk denne uken på børs, og ble første dag notert til 110 kroner per aksje. Men siden åpningen tirsdag har aksjen tikket nedover. Fredag følger aksjen opp torsdagens fall på over 5 prosent og i skrivende stund er aksjen ned 3,4 prosent til 104 kroner. Også tungvektere som Telenor og Yara faller fredag. Yara faller mer enn utbyttet som aksjen i dag noteres uten.

Odim er dagens vinner med en oppgang på 11,1prosent. Schibsted leverte bedre tall en forventet torsdag kveld, og aksjen løfter seg 2,2 prosent i morgentimene fredag.

Nedgang i oljeprisen sammen med fall i det europeiske markedet er årsaken til det tunge markedet. Fredag ettermiddag kommer det tall fra den amerikanske handelsbalansen som forventes å vise et kraftig handelsunderskudd. Det kan sende markedet videre nedover.

Fondsfinans avholder seminar for investorer der de mindre oljeselskapene skal presenteres. NA24 iMarkedet er på seminaret og kommer med saker utover dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.