*Nettavisen* Økonomi.

Freddy i samme båt som Peter G?

Foto: SCANPIX (Scanpix)

Frontline skal igjen være klar for å komme på bølgelengde med Peter Georgipoulos' tankrederi General Maritime. En sammenslåing kan være forestående.

30.06.06 10:24

Det to tankrederiene har allerede forsøkt to ganger på finne ut av en mulig sammenslåing. Det er skipsreder John Fredriksen og hans høyrehånd Tor Olav Trøim begge ganger har tatt initiativ overfor General Maritime og konsernsjef Peter G.

NA24 - din næringslivsavis

Nå mener bransjekilder at det igjen kan være noe på gang mellom de to rederiene, melder shippingavisen TradeWinds fredag.

Flere mener nå at det kan bli en sammenslåing, slik Fredriksen og Trøim ønsker. Peter G. har tidligere vært meget avvisende og vedtatt en kraftig «giftpille-pakke» i Genmars vedtekter. Genmar har imidlertid slitt med å få Wall Streets interesse etter at de solgte en stor del av sin tankskipflåte før jul i fjor.

Med et stigende tankmarkedet og oppjusterte utsikter for stortank kan salgene bli tunge å forsvare for Peter G & Co.

Samme bord
Ifølge TradeWinds oppstp de nye spekulasjonene da John Fredriksen ble plassert ved siden av Genmars styreformann Peter Georgiopoulos i en egen VIP-seksjon under en middag organisert av Charles R. Weber under Posidonia- messen.

De to markante tankrederne skal ha holdt en lang og tilsynelatende svært vennlig samtale.

- Jeg vil ikke si at det er detaljerte samtaler, men jeg kan heller ikke avvise at noe kan komme ut av samtalene under Posidonia, sier en ikke navngitt kilde som kjenner til samtalene, til TradeWinds.

Det var forøvrig Fredriksen via sitt private driftsselskap Seatankers som kjøp en del av tankskipene fra Genmar i fjor høst.

Bekrefter interesse
- Vi har aldri stoppet vår interesse i en sammenslåing med GenMar. Vi er tross alt en veldig stor aksjonær i selskapet, og jeg tror vi har vist at vi er villige til å være en langsiktig strategisk investor i dem, sa Tor Olav Trøim til TradeWinds under Marine Money-konferansen i New York.

En megler sier samtidig til avisen at jo lenger Genmar går uten å gjøre større oppkjøp i et hett marked, jo mer sannsynlig er selskapet som et oppkjøpsmål for Frontline og andre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.