*Nettavisen* Økonomi.

Fredly er dømt til å betale tilbake millioner

Foto: (NTB Scanpix)

- Saken blir anket i morgen. Det er 110 prosent sikkert. Det er ikke snakk om å betale noen ting.

15.11.12 18:23

Staten ved Finanstilsynet har saksøkt den Monaco-baserte investoren Arne Fredlys selskap, Atlas Capital Management.

Torsdag tapte Fredly kampen mot Finanstilsynet i retten, og er dømt til å gi fra seg 5,5 millioner kroner som han fikk i gevinst etter såkalt udekket short-salg i RXT-aksjen i april 2010.

- Saken blir anket i morgen. Det er 110 prosent sikkert. Det er ikke snakk om å betale noen ting. Ingen lov har blitt brutt, sier Fredly til HegnarOnline.

I en e-post til Nettavisen NA24 skriver Fredlys advokat, Frode Elgesem, følgende:

- I dommen er tingretten enig med oss i alle vesentlige innvendinger mot Finanstilsynets vedtak. For det første at utsteder av emisjonsaksjene ikke la ned noe omsetningsforbud og for det andre at de utenlandske meglerhusene ikke var underlagt noe forbud mot å formilde shorthandel.

Elgesem under seg over utfallet av dommen.

- Vårt overordnede inntrykk av dommen er at retten gir Fredly medhold i alle hans sentrale innvendinger mot tilsynets vedtak, herunder at udekket shortsalg var tillatt for investor på den aktuelle tiden, men likevel dømmer han for et slikt udekket shortsalg.

Fem øvrige investorer som handlet «udekket short» i RXT – altså at de solgte aksjer de ikke hadde ennå, men som de skulle få senere – valgte å betale kravet tilsynet har rettet mot dem. Fredly nektet, og dermed havnet saken i retten.

Udekket shortsalg er ulovlig i Norge. Det er første gang Finanstilsynet reagerer mot denne type aksjehandel. Ifølge tilsynet hadde de seks investorene en samlet gevinst på 11,2 milliarder kroner. Det største enkeltkravet ble rettet mot Arne Fredly og selskapet hans.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.