NA24.no

Fredly er ikke redd for Børsen

Foto: Andrè Clark Utvik
Sist oppdatert:
- Den håpløse vinklingen på dagens intervju med meg i Dagens Næringsliv er på ingen måte i tråd med virkeligheten.

Den Monaco-baserte investoren Arne Fredly ble nylig intervjuet av Dagens Næringsliv. Tirsdag kom artikkelen på trykk.

Flere nettaviser siterte fra intervjuet i papiravisen, blant andre DN.no og NA24. Nå føler Fredly seg både feilsitert og misforstått.

Klokken 13.53 tirsdag sendte Fredly denne eposten til NA24s redaksjon - og sannsynligvis flere andre. Her er hele teksten:

«Den håpløse vinklingen på dagens intervju med meg i Dagens Næringsliv, samt i flere oppfølgingssaker i nettmediene, er på ingen måte i tråd med virkeligheten.

Oppfølgingen i ulike nettmedier gjør det helt nødvendig å presisere hva jeg egentlig uttalte til DN.

1. Spørsmålet om å investere på Oslo Børs i dagens marked, er ikke et spørsmål om mot eller feighet. Jeg har ikke gitt uttrykk for at Oslo Børs er et «farlig» sted å være, og det er heller ikke dekning for å hevde at jeg «rømmer børsen». Min avventende holdning har utelukkende med manglende volatilitet og dårlig avkastning å gjøre. Andre investeringer gir ganske enkelt bedre avkastnining, og dette er bakgrunnen for at jeg allerede for et år siden reduserte andelen aksjer i porteføljen min.

2. Når det gjelder mitt syn på markedsutsiktene, sa jeg følgende til DN: «Jeg tror på en sideveis eller svakt nedadgående retning på børsen. Men det finnes som alltid unntak, og skal man være på børs, bør det være noe energirelatert. Jeg vil heller investere direkte i råvarer enn å være på børs. De neste 20 årene kommer til å bli mye dårligere enn de 20 som har vært. Hedgefond som lover 20 prosent årlig avkastning på mer enn ti års sikt, blir bare en bløff fra nå av. De beste i klassen vil nok ligge på rundt 10 prosent.»

3. På spørsmål fra DNs journalist om jeg har tenkt på utebli fra børsen, svarte jeg følgende: «Nei, det er helt utenkelig. Som jeg har sagt i tidligere intervjuer, sverger jeg til en pris-/ bokmodell når jeg skal vurdere markedet langsiktig. Nå er markedet hverken fugl eller fisk, hverken spesielt dyrt eller billig. Likevel heller jeg mot en svakere utvikling på kort - og mellomlang sikt. En kraftig reaksjon den ene eller andre veien, vil naturligvis kunne skape nye muligheter for trading.»

På bakgrunn av disse uttalelelsene, er det bortimot umulig å begripe hvordan noen kan oppfatte situasjonen i retning av at jeg «rømmer fra børsen», «ikke tør mer» osv.

Konklusjonen er krystallklar: Jeg kommer til å investere i aksjer på Oslo Børs igjen, så snart markedet blir interessant. Akkurat nå er markedet dødt og uinteressant. Det er kort og godt mer fornuftig å putte pengene andre steder.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere