NA24.no

Fredly politianmelder aviskilde

Foto: Andrè Clark Utvik
Sist oppdatert:
Den kjente investoren mener at Finansavisen har blitt misbrukt i et kriminelt forsøk på kursmanipulasjon og sabotasje.

Arne Fredly er en av de mest kjente investorene i Norge, og er tidligere kjent for å ha fått en unnskyldning fra sjefredaktør Amund Djuve over en sjettedel av forsiden til Dagens Næringsliv.

Nå reagerer Fredly etter nok en avisartikkel. Den kjente investoren, og hans partner Dimitrios Kousparis, mener at Finansavisen har videreformidlet falske påstander. Derfor går de nå til anmeldelse av kilden til avisen.

«Finansavisen er blitt misbrukt i et kriminelt forsøk på kursmanipulasjon og sabotasje. Opphavet til den negative artikkelen om oljeboring i Barnett Shale denne helgen, er identisk med mannen som nå blir politianmeldt for å ha sendt falske e-poster til ledelsen i Norse og Finansavisen.», skriver Fredly i meldingen.

Oppgir kilden
I meldingen fra Fredly skriver han at Finansavisens journalist har oppgitt hvem som er kilden i saken i helgen. Det er denne mannen som nå blir anmeldt av Fredly & Co.

«Vi vet at mannen bak denne skittpakken er en tidligere bekjent av oss, XXX. Antagelig føler han seg forsmådd som følge av at vi har sagt nei til å involvere ham i våre prosjekter. Da mannen i november innså at vi ikke ønsket å samarbeide med ham, sendte han en rasende e-post hvor han ga uttrykk for at han ville «gjøre alt for at prosjektet skal gå til helvete»,», opplyser Fredly i en melding.

Til NA24.no skriver redaktør Steinar Grini at han ikke vil inngå i en diskusjon om de har oppgitt kilden.

- Vi går ikke inn i noen diskusjon om kildebruk, opplyser Grini.

Opplysninger om avtale
Finansavisen publiserte denne helgen en artikkel om en intensjonsavtale mellom Norse Energy Corp ASA (NEC) og Strategic Petroleum Investment Consultants Enterprise Inc / Paris Oil & Gas Corporation and Eleon Operators LLC (Spice/Paris).

Avtalen innebærer at NEC overtar rettighetene til flere olje- og gassfelt i Montague og Clay som ligger nord i Barnett Shale-området i Texas, USA.

«De skjeve og ufullstendige opplysningene i avisartikkelen var egnet til å skape usikkerhet om lønnsomheten i prosjektet blant aksjonærene i NEC. Avtalen skal godkjennes av NECs aksjonærer i generalforsamling senere denne måneden.», opplyser Fredly i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere