NA24.no

Fredly satte rekord

Arne Fredlys oppgjør med Dagens Næringsliv scorer høyt i mediene.

Etter fellelsen av Dagens Næringsliv i Pressens Faglige Utvalg (PFU), har mediene omtalt Arne Fredly og hans kamp mot avisen atskillig flere ganger enn andre lignende saker, melder fagbladet Journalisten.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Analysebyrået Retriever har gjennomført et søk i landets medier på oppdrag fra Journalisten etter at Dagens Næringsliv ble felt i PFU tirsdag.

Arne Fredly sa til Journalisten at han var godt fornøyd med mediefokuset på klagen hans. Samtidig understreket han at det ikke på langt nær er like stor oppmerksomhet når mindre kjente mennesker klager.

Retriever sett på tre saker hvor mediene er blitt felt for brudd på god presseskikk:

Sakene er Fredly-saken, Spetalens klage på Dagbladet og den såkalte Golddigger-saken til DN. Søket handler om omtale dagen kjennelsene fant sted i tillegg til dagen etter for å få med papiravisene. Alle sakene førte til fellelser for brudd på god presseskikk.

– Arne Fredly har vært flink til å skape oppmerksomhet rundt klagen selv. Han har greid å skape en forventning fram mot møtet som man aldri har sett fra en klagers ståsted tidligere. Han har virkelig lyktes i å få mediene til å skrive om den, sier PFU-leder Odd Isungset.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere