*Nettavisen* Økonomi.

Fredly-selskap i millionminus

Foto: Andrè Clark Utvik

Kjendisinvestorens eiendomsselskap leverer kraftig minusresultat.

29.10.09 09:28

Moldenseren Arne Fredly har emigrert til Monaco, men har fortsatt eiendeler igjen i gamlelandet gjennom to store eiendommer på Oslos vestkant.

200 millioner
Moldenseren har to eiendomsselskap i Norge. Eiendomsutvikling 1, og selskapet Munkebakken eies begge hundre prosent av Arne Fredly.

Arne Fredlys Eiendomsutvikling 1 hadde et årsresultat på minus 9,4 millioner kroner i fjor.

I 2007 kjøpte han prakteiendommen Munkebakken av sambygding Kjell Inge Røkke for angivelig 200 millioner kroner.

Hjemmelen til eiendommen tilhører selskapet Munkebakken og eiendommen eies av Eiendomsutvikling 1. Sistnevnte eier også en eiendom i Haldenveien 93 på Snarøya.

Les også: Fredly knuste DN

Minus
Eiendomsutvikling 1 hadde 692.000 kroner i inntekter, og kostnader på litt over en million kroner. Det gir et driftsresultat på minus 310.000 kroner.

Rentekostnadene ble bokført til hele 12,7 millioner kroner. Da dette ble ført til annen egenkapitalkontoen ble den tømt, og gikk fra 10,6 millioner til 1,2 millioner kroner.

- Gjelden i Eiendomsutvikling 1 overstiger bokført verdi på eiendommene.

- Det er den reelle egenkapitalen som betyr noe. Markedsverdien på eiendommene er betydelig over den bokførte verdien, sier Arne Fredly til NA24, og legger til at han ikke har lidt personlige økonomiske tap gjennom selskapene Eiendomsutvikling 1 og Munkebakken.

- Fjorårstallene var samlet sett positive for meg som eier, sier han.

Les også: Pengegutta slo tilbake

Gjeld til far selv
Tomter og bygninger bokføres til 161 millioner kroner. Det er også en bokført utsatt skattefordel på knappe ti millioner kroner i selskapet. Gjelden på 170 millioner kroner er fra Arne Fredly selv.

- Dersom revisor skulle be om det, er det mulig å konvertere gjeld til egenkapital. All gjeld i selskapet er lån fra aksjonær, med meg som eneste aksjonær, sier Fredly.

Fredly får kritikk fra sin revisor for å ha levert regnskapet etter tidsfristen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.