NA24.no

Fredriksen-avtale til 3,6 milliarder kroner

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Selger åtte gasskip.

Frontline 2012 opplyser i en pressemelding at de selger åtte gasstankere til gassrederiet Avance Gas Holding (AGHL).

AGHL skal betale 75 millioner dollar per skip. Dermed blir avtalen verdt 600 millioner dollar, noe som tilsvarer omtrent 3,6 milliarder norske kroner.

Frontline, som kontrolleres av John Fredriksen, vil per skip motta 17,4 millioner dollar i forskudd, mens 57,6 millioner dollar vil bli betalt når skipene leveres.

Gasstankerne blir for tiden bygget ved det kinesiske verftet Jiangnan Changxing, og forventes å bli ferdig mellom august 2014 og september 2015.

Tidligere i 2012 opprettet Frontline 2012 et partnerskap med Stolt-Nielsen Gas og Sungas, og ble dermed eier i AGHL. Den nye avtalen er i tråd med det som har blitt varslet.

- Styret er veldig fornøyd med dette salget, som er det første skrittet i å strømlinjeforme aktivitetene i selskapet ved å bryte det opp i flere nye selskaper og skape rene aktiviteter i forskjellige shippingsegmenter gjennom konsolidering, nedsalg og spin-off, skriver Frontline i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere