Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Fredriksen bestiller supertankere

Foto: SCANPIX (Scanpix)
Rederriking John Fredriksen har ståltro på et sterkt tankmarkedet fremover.

John Fredriksen øker Frontlines satsning på nye supertankere.

NA24 - din næringslivsavis.

Frontline i anledning sitt nye positive syn på stortankmarkedet kontrahert ytterligere to VLCC'er fra Jiangnan-verftet i Kina, etter å ha solgt to av sine kontrakter i våres. I tillegg til nybestilling er det inngått opsjoner på ytterligere to VLCC'er fra samme verft.

Usikker på tank-sjargongen? Sjekk NA24s ordliste i bunnen av saken.

Solgte to nybyggskontrakter
Frontline vil med de nye bestillingene har totalt seks VLCC'er i ordre pluss de to opsjonene. De to første nybyggene skal leveres fra Nantong Cosco i år, mens de resterende fire faste kontraktene gjelder levering i 2009 og 2010.

Dersom opsjonene erklæres vil Frontline kunne ta levering av ytterligere en supertanker i 2010 og en i 2011.

Frontline bekrefter også i dagens melding at de solgte de to nybyggskontraktene ved Jiangnan i april med gevinst. Prisen på VLCC-nybyggene Frontline bestilte i februar lå på 103,5 millioner dollar. Frontline har ikke opplyst prisen på de to nye kontraktene.

Stor tro
Nykontraheringen kommer etter at Fredriksens nærmeste medarbeider Tor Olav Trøim i forrige uke proklamerte i New York at nå igjen har tro på tankcaset fremover. Fredag befraktet Frontlien to VLCC'er fra sitt tilknyttede tankrederi Knightsbridge på lange kontrakter fra 2007.

- Rasjonale bak disse beslutningene er en sterk tro på at den underliggende etterspørsels/tilbudsbalansen for VLCC'er vil forbli stram for perioden som kommer, skriver Frontline-styret i en kommentar til dagens kontraheringer.

Rederiet forventer at den stramme balansen vil bli drevet av utfasingen av gamle supertankere med enkle skrog i tillegg til økte transportvolumer og økende transportdistanser.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!