NA24.no

Fredriksen drøyer børsnotering

Sist oppdatert:
Oljeserviceselskapet Seawell fortsetter å øke inntjeningen, men utsetter børsnotering.

John Fredriksen kontrollerte Seawell som omfatter den tidligere plattformboredivisjonen til Seadrill/Smedvig kan vise til en pen oppgang i driftsinntekter og resultater i første kvartal. Selskapet ser foreløpig ikke ut til å merke den globale finanskrisen nevneverdig, slik andre deler av oljeservicebransjen gjør.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapets hovedvirksomhet består av utføring av boring av produksjonsbrønner og andre brønner fra eksisterende produksjonsplattformer i tillegg til et bredt spekter av vedlikeholdstjenester for eksiterende brønner

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Utsetter
Seawell er derimot rammet på en annen måte av finanskrisen, nemlig av fortsatt usikre og svake aksjemarkeder. Dette gjør at selskapet har valgt å utsette planene om en børsnotering på Oslo Børs.

Selskapet skriver i rapporten at det vil vurdere en videreføring av noteringsprosessen over de kommende månedene.

Sterke tall
Seawell har klart å holde på vesten selskapet opplevde gjennom fjoråret og kan vise til driftsinntekter på 1.050 millioner kroner, mot 647 millioner i samme periode i fjor.

Driftsresultatet økte samtidig fra 50,5 millioner i de tre første månedene i fjor til 86,4 millioner i årets periode. Resultatet før skatt endte på 46,4 millioner kroner, mot 19,1 millioner i første kvartal 2008.

Godt med ordre
Seawell sitter ved utgangen av første kvartal med faste ordre på 4,5 milliarder kroner, mens selskapet inkludert opsjoner har 12,5 milliarder kroner på blokken.

Selskapet forventer heller ikke at etterspørselen etter deres tjenester i særlig grad vil bli påvirket av svakere etterspørsel etter olje. De ser imidlertid at noen prosjekter kan bli skjøvet ut i tid og at operatørene vil forsøke å senke marginene i leverandørkjeden gjennom 2009.

Totalt sette forventer imidlertid Seawell en fortsatt sunn vekst i resultatene i andre kvartal og for 2009.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere