NA24.no

Fredriksen får endelig noe å si

Foto: Arkivfoto (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Har endelig fått viljen sin i TUI-styret.

Fredag kveld ble det bekreftet at John Fredriksen har fått en representant i styret til reiselivsgiganten TUI, skriver Finansavisen.

- For valg i styret foreslås nå Christian Strenger, styremedlem i DWS Investment GmbH, Evonik Industries AG og Fraport AG, skriver avisen som viser til en melding fra TUI.

Tor Olav Trøim, Fredriksens høyre hånd, bekrefter at alle de største aksjonærene støtter forslaget og at det dermed ikke kommer andre forslag på bordet under den kommende generalforsamlingen i TUI i begynnelsen av februar.

Ifølge Finansavisen er det en stor seier for Fredriksen å få Strenger inn i TUI-styret. I tillegg til sin styreplass i DSW, sitter Strenger i Deutcher Corporate Governance Kodex og er ekspert på eierstyring.

Etter egne anslag eier Fredriksen omkring 18 prosent av aksjene i TUI. Men har inntil nå blitt blokkert ut av styret på alle mulige måter av en annen storaksjonær, Aleksej Mordasjov.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere