NA24.no

Fredriksen-fest på børsen

Sist oppdatert:
John Fredriksens siste skalp preger starten på børsuken. Sterk oljepris og oljeselskapene gjør at Oslo Børs igjen klatrer over 400 poeng. Følg utviklingen her.

Oljeprisen fortsetter å styrke seg og klatrer nå mot 67 dollar pr. fat. Urolighetene i Iran bidrar til at markedet er bekymret for produksjonen og tilgjengeligheten av råolje.

Hovedindeksen stiger 1,04 prosent til 400,40 poeng. Oljeselskapene med Norsk Hydro og Statoil i spissen stiger henholdsvis 1,87 prosent til 925 kroner og 0,79 prosent til 190,50 kroner. DNO er ned 0,21 prosent.

Det er flere andre tungvektere som også gjør det godt denne dagen. Orkla stiger 2,62 prosent, mens Pan Fish er opp 1,23 prosent. Petroleum Geo-Service er opp 2,13 prosent, mens Tomra stiger 2,86 prosent.

NA 24 - din nye næringslivsavis

SeaDrill-fest på børsen
John Fredriksen har igjen gått seirende ut av kampen om nok et selskap. Denne gangen var det en amerikansk riggkjempe som måtte se seg grundig slått. Noble som startet kampen om det stavangerbaserte riggselskapet Smedvig satt igjen uten en eneste krone i fortjeneste.

SeaDrill har i løpet av helgen ikke helt uventet slukt hele Smedvig. Noble slo til på SeaDrills bud og dermed har John Fredriksen og hans høyrehånd Tor Olav Trøim gått seirende ute av kampen rundt Smedvig. Noble kjøpte Smedvig-familiens eierandeler i Smedvig like før jul i fjor, men fikk ikke ut fingeren i forbindelsen med et tilbud til de resterende aksjonærene i det norske riggselskapet.

John Fredriksen og SeaDrill kom dem i forkjøpet og sikret seg raskt kontroll over hele selskapet. Nå er det blitt kjent at SeaDrill kjører en emisjon for å løse ut Nobles eierandel i Smedvig. Emisjonen på rundt 3,5 milliarder kroner ble betydelig overtegnet på kurs 90 kroner pr. aksje.

SeaDrill topper listen over de mest omsatte aksjene i på Oslo Børs like etter åpningen og stiger 5,83 prosent til 95,25 kroner.

Vinnerne
IT-selskapet Allianse troner øverst på vinnerlisten med en oppgang på 16,67 prosent. Selskapet stiger på relativ lav omsetning og eneste nytt er at primærinnsider og styremedlem Trond Erik Wennberg gjennom selskapet har kjøpt 27.000 aksjer til 11,57 kroner pr. aksje.

Børsnykomlingen Navamedic følger etter med en oppgang på 11,11 prosent.

Imarex melder at de skal slå seg sammen med clearinghuset NOS. Fusjonen innebærer at de skal satse sammen og etablerer en stor enhet innenfor varederivat-handel. Samtidig selger NOS ut sin clearingvirksomhet innenfor aksjederivater til Verdipapirsentralen (VPS) for 175 millioner kroner.

Etter å ha solgt ut virksomheten innenfor aksjederivat clearingen vil NOS sammen med Imarex være fullt fokusert på clearing av frakt- og varederivater. Imarex stiger 9,70 prosent til 82 kroner.

Taperne
Forrige ukes suverene vinner topper listen over dagens tapere. DynaPel steg fantastiske 200 prosent i løpet av uken som var, godt hjulpet av aggressiv hamstring fra ekstremtrader Idar Vollvik.

Aksjen faller 10,79 prosent like etter åpningen. Selskapet meldte også forrige uke at de har inngått flere kontrakter. I løpet av helgen har det kommet frem at verdien på disse kontraktene ikke har all verdens verdi og markedet virker å korrigere kursen noe ned.

Biotech-selskapet NorDiag faller tilbake 4,80 prosent på lav omsetning. Rederiet Borgestad som også har vært en av de sterkeste aksjene den siste tiden, er ned 3,04 prosent også der basert på lav interesse for aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere