Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Fredriksen fikk klarsignal

Foto: SCANPIX (Scanpix)
Sist oppdatert:
Regjeringen sier «ja» til at John Fredriksens Pan Fish får kontrollere 25 prosent av oppdrettsnæringen, men stiller krav.

Det var Fiskeri- og kystdepartementet som torsdag ga Pan Fish tillatelse til å eie inntil 25 prosent av nasjonal konsesjonsbiomasse. Dermed gis John Fredriksen-kontrollerte Pan Fish tillatelse til å kontrollere inntil 25 prosent av lakse- og ørretkonsesjonene.

NA24 - din nye næringslivsavis

Forskriftene setter et tak på 15 prosent, med et øvre tak for eierskap på 25 prosent ved spesielle tilfeller.

Ifølge en melding fra departementet er tillatelsen som nå er gitt blant annet betinget av at selskapet sørger for økt bearbeiding i kystdistriktene i Norge med ti prosent årlig, og økt satsing på FoU-virksomhet med fem prosent årlig.

- Disse vilkårene vil bidra til å oppfylle eierforskriftens vektlegging av nasjonale målsettinger for havbruksnæringa, som å øke verdiskapinga og øke verdien av norsk fiskeeksport, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

For å føre tilsyn med om selskapet oppfyller sine forpliktelser må selskapet rapportere om utviklingen knyttet til de vilkår som er stilt. I tillegg skal selskapet utarbeide et register over eierandeler i datterselskap og andre tilknyttede selskap.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!