- Jeg er veldig fornøyd med Marine Harvest, og nå som Kina åpner seg er det bare å si «the sky is the limit», sier Cecilie Fredriksen til Dagens Næringsliv.

Beslutningen John Fredriksen og familien tok i 2005 har vist seg å være en av de mest lukrative i hele hans karriere. Lakseprisen har skutt i været og den globale etterspørselen etter laks er sterkt økende.

Les også: Marine Harvest til rekordnivå etter Kina-melding

88 prosent siden 2015

Det drar verdens største lakseprodusent Marine Harvest nytte av. Fredriksen-familiens gevinst i Marine Harvest har i perioden vært hele 21 milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Bare siden bunnen i 2015 har familiens aksjer økt med seks milliarder kroner og kursen har steget 88 prosent. Til sammenligning er hovedindeksen på Oslo Børs i samme periode opp kun seks prosent.

Nå som Kina har åpnet seg for norsk sjømat og norsk laks, ser Cecilie Fredriksen enorme muligheter.

- 2016 har vært fantastisk, vi gleder oss til fortsettelsen i 2017, sier hun.

- Ikke tidkrevende

Styreleder Ole-Eirik Lerøy (57) i Marine Harvest mener man ikke kan undervurdere åpningen av Kina for norsk næringsliv og norsk laks i særdeleshet.

- Jeg tror ikke det blir vanskelig og spesielt tidkrevende å komme inn igjen på markedet i Kina. Tvert imot. Det at Norge kommer tilbake vil sette fart på det totale laksemarkedet i Kina. Det er bedre logistikkløsninger fra Norge enn fra eksempelvis Chile, sier Lerøy til DN.

Les også: Marine Harvest styrker seg i Canada