*Nettavisen* Økonomi.

Fredriksen håver inn

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Tankselskapet hans dro inn utrolige en halv milliard i månedene april, mai og juni.

Det er store verdier som skapes i John Fredriksens tankrederi. Den kjente rederen, som kommer fra Etterstad i Oslo, har vært i medias søkelys etter at han valgte å flagge ut sine skip fra Norge.

Trond Giske mente han hadde en avtale med rederen om at han skulle overføre noen av sine skip til Norsk internasjonalt skipsregister (NIS), men slik gikk det ikke.

I etterkant har det igjen blusset opp en skattedebatt rundt Fredriksen i norsk media. Norske skattemyndigheter kan imidlertid se langt etter hoveddelen av pengene Fredriksens Frontline genererer.

Overrrasker markedet
Nettoresultatet til Frontline havnet på 512,9 millioner kroner i andre kvartal av en omsetning på 2,2 milliarder kroner. Kontantstrømmen fra driften var på utrolige 970 millioner kroner.

Tallene er klart bedre enn hva markedet hadde ventet.

Betydelig utbytte
Aksjonærene kan også glede seg over at Fredriksen deler ut en solid sum utbytte i kvartalet. Han deler ut 4,75 kroner per aksjer bare i andre kvartal, noe som er identisk med utbyttet som ble vedtatt i første kvartal. Dermed har han delt ut 9,45 kroner per aksje så langt i år, eller 737 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.