NA24.no

Fredriksen kaster kortene

Sist oppdatert:
Seadrill har valgt å selge den blokkerende posisjonen i konkurrenten Odfjell Invest.

Seadrill kaster nå kortene i riggselskapet Odfjell Invest, og Odfjell-søstrene er dermed i havn med sitt bud på selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Seadrill ramser opp flere argumenter for at de nå snur og gir opp å skvise søstrene Marianne og Helene Odfjell i forbindelse med deres bud på alle aksjene i Odfjell Invest.

Seadrill kjøpte seg i forbindelse med budet opp til en eierandel på rett over 10 prosent i Odfjell Invest, og kunne dermed hindre tvangsinnløsning av resterende aksjonærer. Men etter dagens salg til Odfjell-søstrenes Odfjell Capital, sitter sistnevnte med over 97 prosent av aksjene.

Flere faktorer
Seadrills post utgjorde 10,01 prosent av Odfjell Invests aksjer som Fredriksens riggselskap hadde finansiert gjennom en forwardkontrakt 7. mars. Nå har Seadrill løst inn forwarden og solgt aksjene til Odfjell Capital.

Styret i Seadrill skriver i sin begrunnelse at de mener budet på 20 kroner ikke reflekterer den full verdien av Odfjell Invest, men har likevel etter en bred gjennomgang gått for et salg av posten.

Økt verdi i dollar
Styret peker på den gunstige utviklingen i dollarkursen, som gjør at selskapet har fått økt sin verdi i dollar, som er selskapets funksjonelle valuta. Gevinsten er beregnet til omkring 6 millioner dollar.

Videre peker styret på muligheten for å ende opp i en langvarig minoritetsposisjon uten direkte kontantstrøm, og at de ser mer attraktive investeringsmuligheter for selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere